idasbakverk

Senaste inläggen

Av Ida Karlberg - 27 juli 2013 20:52

För ca: 2 veckor sedan gjorde jag vanilj och choklad cupcakes till storsläkten som var på besök!
Goda var dom och till frostingen behöver man inte massa jobbiga ingredienser som vaniljextrat och philadelphia . Bara smör , florsocker och en msk grädde och ev. kakao!
Dem var riktigt roliga att göra och eftersom det blev två satser , ca:24 cupcakes hade jag mycket att dekorera.
Min kusin och hennes kompis ville ha sina egna cupcakes med namn på så jag smälte vit choklad och hällde det i lock till små glasburkar sen skrev jag deras namn med mörk choklad , när jag skrev namnen använde jag en pensel och tandpetare. Jag dekorerade cupcakesen på massa olika sätt!
Här kommer recepten!
Vaniljcupcakes , ca: 12 st:
140 g rumstemprerat margarin
1 3/4 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 stora ägg , lätt uppvispade
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Gör såhär:
Värm ugnen till 190 c.
Blanda smör och socker vitt och fluffigt , tillsätt vaniljsockret.
Vispa sedan ner äggen , ett i taget.
Blanda vetemjöl ,med bakpulver och sikta ner i smeten.
Fördela smeten i formarna.
Grädde i mitten av ugnen i ca: 12-15 minuter.

Frosting:
Smörkräm
225 g rumstemprerat margarin
1 msk grädde elr mjölk
6 dl florsocker

Gör såhär:
Rör ihop smör och och grädde i en bunke.
Sikta ner florsockret lite i taget och vispa till en mjuk smet.
Dekorera dina cupcakes hur du vill!

Chokladcupcakes kommer ut senare! :)      

Av Ida Karlberg - 27 juli 2013 20:43

Jag har bakade nyligen brownies utan choklad eftersom jag inte hade någon choklad hemma . Det smakade inte exakt som en brownie men gott var det iallafall!
Tyvärr glömde jag bort att ta foto eftersom det var till en fest och jag var smått stressad men här kommer receptet!

40 min
Ca 20 bitar
Ugn: 175 grader

  • 250 g smält smör
  • 5 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 och 3/4 dl kakaoblandning (hälften ren kakao och hälften ”oboy”)
  • 2,5 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt


TILLAGNING:

1. Smält smöret. Vispa smält smör och socker i en bunke.

2. Tillsätt ett ägg i taget, vispa mellan varje ägg. Tillsätt kakaoblandningen, rör för hand så att det blandas.Tillsätt vetemjöl, bakpulver & salt. Rör för hand tills det har blandats.

3. Häll all smet i en långpanna (ca 20×40) som är täckt av bakplåtspapper.

4. Grädda ca 25-30 min i 175 grader. Låt svalna innan kakan lyfts ur pannan för att skäras i bitar. 

Jag strödde över hackade mariekex också och serverade men en klick grädde.

 Jag kopierade receptet från : http://brownies.se/hemliga-brownies/

Av Ida Karlberg - 21 juli 2013 02:47

Jo inatt vare fullmåne , får se om man sover normalt , kanske är en varulv?
Anyway så filmade jag när jag bakade min big top cupcake , funderar på att lägga ut en video på yt men är inte säker ännu.
Idag la jag in lchf receptet på matbloggen elr heter den så? Iaf så är det därför det är en sådan knapp där nere bland meny avdelningarna.
När jag cyklade till Ica för att handla blev det dyrt och mycket att släpa hem , ensam!
Jättekul , avisst!
Nu är klockan kvart i tre och jag ska sova , gonatt!

Av Ida Karlberg - 21 juli 2013 02:35

Nu har jag äntligen slutfört min projekt med min big top cupcake form tycks? :)

Av Ida Karlberg - 20 juli 2013 12:13

Tjao!
Innan jag får börja baka idag måste jag ha städat mitt rum , jippih!   
Mammas regler inte mina.
Här är lite musik jag lyssnar på när jag städar!

Av Ida Karlberg - 19 juli 2013 18:39

Yey , nu har min big top cupcake form kommit , den kom i tre delar så till helgen blir det bak jag vet tyvärr ej hur jag ska dekorera den till min farmor. ( jag ska göra två)

Av Ida Karlberg - 16 juli 2013 11:52

Hej!
För nån vecka sedan bakade jag lchf cupcakes. Lchf är en diet där man inte ska äta några kolhydrater som tex: pasta,potatis,strösocker , vetemjöl osv.... Här kommer receptet!

*75 g smör
*100 g mörk choklad +70% (jag använde 85% men 90% är bäst)
*1/2 dl sukrin (absolut inte mer)
*2 ägg
*1/2 vaniljstång


Frosting:
*150 g smör
* 1/2 dl sukrin
*50 g mörk +70%
*3 msk grädde
*1/2 vaniljstång

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull med chokladen.
Vispa äggvitorna till maräng. (Det går fortast om du håller elvispen i handen med hastiga rörelser istället för att en maskin ska vipsa åt dig)
Vispa äggulorna med sukrinet och fröna från vaniljstången , poröst. (Vispa i ca:10 min)

Blanda smör/chokladblandningen i äggblandningen och vänd sedan försiktigt ner marängen i smeten.

Fyll muffinsformarna med smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca: 5 minuter.
Ta ut och låt kallna ordentligt.
 

Frosting:
* Låt smöret stå i rumsteperatur och bli mjukt.
* Vispa smöret och sukrinet ordentligt med elvisp.
* Häll i vaniljfröna , chokladen och grädden.
* Vispa ordentligt i ca: 5 minuter så allt blandas väl.


* Dekorera dina cupcakes hur du vill gärna med mörk choklad eller bär. Jag dekorerade med ett hallon på toppen!  

Av Ida Karlberg - 16 juli 2013 00:01

Hej!!
Jag bakar ju inte varenda dag och jag har en del bakverk att visa upp som jag gjort under min bloggpaus så jag ska försöka att lägga upp typ en bild om dagen nu !
Detta är typ en fastare kladdkakemuffin toppat med grädde å en jordgubb , moms! :)

Presentation


Välkommen till Ida's Bakverk!Här bjuder jag på inspiration och massa annat!
Bloggmail: idasbakverk12@gmail.com

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Yummy Cupcake

matbloggen

Matbloggstoppen

matklubben

Matklubbens Topplista
Cute Apple

.

   

.

 

.

 

INSTAGRAM

  Följ min offentliga nya instagram!
IdasBakverk

Pumpkin

Ovido - Quiz & Flashcards